El paisatge del Vi

La Conca de Barberà és una comarca catalana situada al nord de la província de Tarragona: 22 municipis, 23 cellers i gent molt maca que us hi espera.

Trepateja

Els excel·lents vins que elaborem tenen el seu referent diferenciador a la varietat autòctona de raïm negre de la Conca de Barberà: el trepat.

Catedrals del vi

A la comarca existeixen sis importants cellers modernistes. Un reflex dels esforços de les generacions de pagesos que des de finals de segle XIX van lluitar per tornar a aixecar l’economia agrícola de la comarca, són els cellers modernistes -anomenades “Catedrals de el Vi” per Àngel Guimerà- que constitueixen edificacions de gran valor dins de el patrimoni arquitectònic de la Conca de Barberà i de Catalunya.

Maridatge de patrimoni, cultura i natura

Trobaràs un important patrimoni cultural i paisatgístic amb el conjunt emmurallat medieval de Montblanc, les Coves prehistòriques i el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, les muntanyes de Prades… i tot envoltat de paisatges de vinyes. Un aparador de poblets que conviden a ser visitats per descobrir de ben a prop el món del vi.

Poblet

El monestir de Santa Maria de Poblet es troba a Vimbodí i Poblet, arrecerat al vessant nord de les muntanyes de Prades, un indret on brollen fonts abundants i on es troba el Paratge Natural d’Interès Nacional. Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i és el monestir cistercenc habitat més gran d’Europa.

Menja bé

Embotits artesanals (llonganisses, botifarres…). Coques dolces, i les coques de recapte, els vanos i els carquinyolis… mel, safrà, tòfona i formatges. L’oli d’oliva, també. Els restaurants disposen d’una àmplia varietat de plats típics que conserven la gastronomia heretada de generació en generació. L’acompanyament ideal dels plats de la Conca de Barberà són els vins que s’hi elaboren.

Descobreix tots els establiments a on gaudir de la gastronomia de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca

ELS CELLERS PARTICIPANTS