Tres cellers de la DO Conca de Barberà premiats als Vinari 2021

El Celler Sanstravé, Clos Montblanc i Vidbertus reben el reconeixement dels Premis Vinari 2021.

El Concurs s’ha celebrat per primer cop en dos actes de lliurament separats, un a l’estiu i l’altre serà a la tardor. Aquest primer ha estat per donar a conèixer els millors blancs  joves, rosats i escumosos joves coincidint amb els mesos d’estiu, que són els més òptims per al seu consum. 

En aquest acte va destacar el Celler Sanstravé amb dos mencions a diferents categories: finalista de Millor Allotjament Enoturístic i com a una de les millors vinyes a visitar del paisatge vitivinícola català. Per altre costat, en la categoria de Vins Blancs Joves es va reconèixer l’Entre2 2020 del Celler Vidbertus que es va emportar el Vinari d’Or. I va rebre el Vinari de Plata el Clos Montblanc Xipella 2020 del Celler Clos Montblanc. 

Millor Allotjament Enoturístic

Finalista

Cal Gasset del celler Sanstravé, Solivella 

Vins Blancs Joves

Vinari d’Or

Entre 2 2020 de Celler Vidbertus

Vinari de Plata

Clos Montblanc Xipella 2020, de Celler Clos Montblanc 

Com cada any, l’organització ha convocat un jurat especialitzat en avaluar vins de totes les regions catalanes i els diferents estils de vinificació. Entre la seixantena d’experts que hi ha participat, s’hi compten reconeguts sommeliers com Josep Pelegrín, Anna Casabona, Jordi Martínez, o enòlegs com Carles Playà, Josep A. Llaquet i Lluís Ràfols, responsables de tastar a cegues i avaluar les prop de 850 mostres participants.

En aquesta Gala, s’han desvetllat un total de 64 vins premiats, dels qual 4 vins s’han endut la màxima distinció, 17 la medalla Vinari d’Or i 43 la medalla Vinari de Plata. 

Properes accions dels Premis Vinari 2021

El concurs continuarà endavant amb el tast de vins finalistes de la resta de categories, que es farà dilluns 13 de setembre al Celler de Rubí i la gala de tardor que tindrà lloc el divendres 8 d’octubre a Vilafranca del Penedès, i donarà a conèixer els guanyadors de les categories de vins amb diferents criances, i també els premis especials.