El cicle de tastos virtuals de la DO Conca de Barberà arriba al seu final amb els darrers llançaments

La Denominació d’Origen Conca de Barberà va tancar ahir a la tarda el cicle de tastos virtuals ‘CONCArim’ que s’ha anat celebrant durant les darreres setmanes. L’últim tast, anomenat “L’anyada 2020, uns vins per recordar” va suposar una oportunitat única de tastar les novetats d’enguany i conèixer les diferents històries que hi ha darrere de cadascuna d’elles. Aquesta darrera sessió va ser conduïda per Ricard Sebastià, vocal de la DO Conca de Barberà, qui va anar presentant els diferents cellers de la jornada. En aquest cas, el tast va seguir la dinàmica de les sessions anteriors, en què l’objectiu era donar visibilitat als diferents perfils elaboradors, com cellers cooperatius, cellers ja assentats en el sector i també cellers mitjans o petits de nova creació. El primer vi que es va tastar va ser l’Unic Sauvignon Blanc 2020 de Clos Montblanc. Narcís Lupon, assessor comercial del celler, va explicar que és un vi que s’elabora des de fa 15 anys i que és precisament l’estètica de l’ampolla, feta amb vidre esmerilat, el seu punt diferencial. “És un vi que va creixent en ampolla i que es podrà gaudir molt més quan passin uns mesos. És molt fresc, pensat per a acompanyar plats poc greixosos com poden ser peixos, amanides, pastes o entrants”, va afirmar. Mariona Rendé, propietària de Rendé Masdéu, va ser l’encarregada de presentar El Follet Rosat 2020. “Tot i que és un vi que s’elabora des que vam començar el projecte, l’any 2001, sí que és la primera anyada que prové del celler nou. És un vi agradable, fresc, perfecte per maridar un bon arròs”. Rendé, a més, va revelar d’on prové el nom del vi i és precisament per la ubicació de les vinyes, que estan situades a peu del bosc.

El tercer vi de la jornada va ser La Trompa Negre 2020, presentat per Mariona Vendrell, copropietària de Succés Vinícola. “Volíem elaborar un vi amb tota la frescor, joventut i singularitat que poden transmetre les vinyes joves de trepat. Havia de ser divertit: un contrapunt a l‘any 2020 i a tota l’angoixa general”. Vendrell va afegir que és un vi versàtil i amb un color molt característic, marcat precisament per provenir de vinyes joves. A continuació es va donar pas al celler Carles Andreu i al vi 12@ Negre 2020. El responsable del celler, Bernat Andreu, va explicar que: “El seu nom, i també la imatge de l’etiqueta, provenen d’una llibreta de 1898 en què s’especificava una manera diferent de mesurar el raïm. Abans no era amb quilograms sinó amb arroves: una arrova és l’equivalent a 10,400 kg”. Sobre el vi tastat, Bernat va afegir que no hi ha pas per fusta i que està elaborat amb l’objectiu de què la tècnica no faci el vi, sinó que mostri les varietats. L’últim vi de la jornada va ser el Pica Pedra Negre 2020 del celler Vins de Pedra. L’encarregada de presentar el vi va ser la propietària del celler, Marta Pedra, qui va explicar que són vins amb històries de superació darrere. “Enguany, les hem volgut dedicar a la Fundació Mona, que lluita per la recuperació d’animals que vénen del món del circ; i a la Fundació Arrels, que treballa per ajudar als sensesostre en aquesta situació de vulnerabilitat provocada per la pandèmia”. Pedra va afegir que és un vi fresc i fàcil de beure, fet per gaudir del moment sense necessitar grans elaboracions. Un cop presentats els cinc vins, Ricard Sebastià va acomiadar la sessió, posant així punt final al cicle de tastos virtuals que ha comptat amb la presència d’un total de 18 cellers i, per tant, de 18 referències diferents. Han estat tastos per a grups reduïts, adreçats a professionals del món del vi i també a periodistes especialitzats i prescriptors. Així i tot, en total s’ha comptat amb una vuitantena de participants que han pogut conèixer les diferents referències presentades.