Nou tast virtual #CONCArim de la DO Conca de Barberà per donar a conèixer les novetats d’enguany

La Denominació d’Origen Conca de Barberà va superar ahir a la tarda l’equador del cicle de tastos virtuals emmarcats dins de l’esdeveniment anual ‘CONCArim’. El tercer tast, anomenat “Noves anyades i noves referències”, va comptar amb la participació de cinc cellers de la DO i es va convertir en una jornada clau per posar en valor les novetats d’enguany dels cellers elaboradors.

Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà, va presentar l’acte des de Montblanc, a la seu de la DO, espai des del qual es va dirigir als professionals, que van poder seguir el tast en format digital. Durant la seva intervenció va explicar que, a diferència dels dos actes anteriors, l’objectiu era presentar noves anyades i noves referències deixant de banda els vins elaborats amb trepat, per donar visibilitat a altres varietats també presents a la Conca de Barberà.

El primer vi que es va tastar va ser el Susel Blanc 2020 del celler Rosa Maria Torres. Enric Vidri, director del celler, va afirmar que aquesta referència és un dels seus vins estrella. “És un dels nostres vins més representatius per la varietat amb la qual està elaborat: viognier. De fet, nosaltres vam ser un dels pioners en plantar-la a Catalunya”. El vi, en paraules del representant del celler, és molt fresc i floral. És també un vi per fer a copes, divertit i, sobretot, un vi de temporada per consumir de març a octubre.

Dani Pedro, fundador del celler Gerida Viticultors, va ser l’encarregat de presentar el Poal Blanc 2019. “Aquest vi és un cupatge 50% macabeu de les vinyes velles de Blancafort i 50% chardonnay de la zona de Milmanda”. Dani Pedro va tancar la seva intervenció afegint que, tot i que és una referència que es pot fer a copes si algú ho desitja, és més aviat un vi molt gastronòmic, idoni per acompanyar durant el menjar.

El tercer tast va arribar de la mà de Joaquim Massana, enòleg de Sons de Prades de la Familia Torres, qui va donar a conèixer el vi Sons de Prades Blanc 2018. “Amb aquest vi hem intentat trobar un equilibri entre el pas per fusta i la fruita, buscant la part més varietal del chardonnay”. A més, Massana va explicar que l’anyada 2018 va ser molt habitual climatològicament parlant, amb un hivern fred, una primavera plujosa i un estiu molt calorós, que va afavorir la maduració del raïm, influint directament en la qualitat del vi.

A continuació es va donar pas a Ciriac Carbó, director tècnic de Cellers Domenys, qui va presentar el vi Ànima Nua Cor Viu Negre 2019. Carbó va deixar clar que és un vi sense grans pretensions, elaborat amb ull de llebre. “El que volem transmetre amb aquest vi és bàsicament el que ja s’intueix amb el seu nom: ànima nua, perquè és un producte elaborat sense voler buscar grans vestimentes. Ara bé, sí que volem que tingui un cor viu, és a dir, ha de transmetre la frescor característica de la zona, aconseguida gràcies al clima de contrastos de la Conca de Barberà”, va concloure.

L’últim vi de la jornada va ser el Viern Negre 2012 de Vega Aixalà. Martí Magriñà, enòleg del celler, va explicar que: “El nostre punt diferencial és la ubicació. Com que estem situats en un extrem de la Conca, comptem amb un clima de muntanya però també amb un clima continental mediterrani, sumat a l’alçada, que va des dels 700 m fins als 900 m”. Respecte el vi, Magriñà va afegir que és una referència que té un pas per ampolla molt llarg, però amb harmonia i equilibri.

La sessió va finalitzar amb la intervenció de Bernat Andreu, qui va voler agrair als assistents la seva participació. Va afegir que, malgrat les limitacions, es va voler dur a terme el tast en aquest nou format amb aforament reduït per establir un contacte molt proper amb els professionals, com s’hauria realitzat en cas de fer-ho amb una jornada presencial. El cicle de tastos virtuals tancarà el proper dijous 25 de març a les 18:30h amb una última sessió, anomenada “L’anyada 2020, uns vins per recordar”.