Els cellers de la DO Conca de Barberà pugen nota a La Guia de Vins de Catalunya 2019

Dos vins de la Denominació d’Origen Conca de Barberà reben el reconeixement especial de La Guia: La Coma Trepat 2017 de Molí dels Capellans i Brisat del Coster Macabeu 2017 del celler Mas Foraster

El Museu Marítim va ser el lloc escollit per a la presentació de La Guia de Vins de Catalunya 2019, de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. La guia enguany arriba a la seva 11a edició. Aquesta guia vol ser la gran obra periodística sobre els vins de la terra. Per elaborar-la els autors i col·laboradors van tastar, a cegues, més de 1.400 vins. Alhora que es va presentar la guia, es van presentar els vins amb major puntuació i, per tant, premiats.

Dels 15 cellers de la DO Conca de Barberà que van presentar vins a La Guia, un total de 14 van superar la mitjana de 9 en les seves puntuacions, la majoria superant la nota de l’edició anterior, fet que demostra el bon moment dels vins del territori.

A més enguany, com a novetat s’han afegit els premis a millors vins monovarietals de varietats autòctones on s’han premiat 2 vins de la denominació:

  • Premi La Guia al Millor Trepat Negre 2019: La Coma Trepat 2017, Celler Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà
  • Premi La Guia al Millor Macabeu 2019: Brisat del Coster Macabeu 2017, Celler Mas Foraster, DO Conca de Barberà

El vi de la DO Conca de Barberà millor puntuat ha estat, precisament, per La Coma Trepat 2017 de Molí dels Capellans amb un 9.83, seguit del Brisat del Coster Macabeu de 2019 de Celler Mas Foraster amb un 9.82. I el tercer millor vi, segons La Guia, és el Trepat del Jordiet del Celler Rendé Masdéu amb un 9.79.

Una altra dada a destacar és que dels 63 vins DO Conca presentats a La Guia un total de 30 vins han estat elaborats amb trepat. I dins la categoria de vins negres els 10 vins més ben puntuats han estat elaborats amb aquesta varietat autòctona de la Conca de Barberà.

Si s’observa la classificació segons la nota mitja dels cellers destaquen el celler Costador amb un 9.64 de mitjana, seguit del celler Rendé Masdéu amb un 9.63,  i en tercera posició trobem Abadia de Poblet amb un 9.62.

La Guia de Vins de Catalunya ha reconegut la feina dels cellers de la DO Conca de Barberà que aposten per elaborar vins amb Trepat. Han premiat la qualitat i tipicitat d’aquesta varietat destacant la bona feina de tots els cellers que hi treballen.

Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia, són clars defensors de les varietats autòctones de cada zona i proposen la recuperació de la identitat dels territoris. Alcover i Naranjo expliquen que a la Conca s’ha agafat un camí en bona direcció i s’està consolidant la feina feta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *