Els vins de la DO Conca de Barberà més ben puntuats a la “Guia Peñín de los Vinos de España 2018”

Per primera vegada, a la Guia Peñín, un trepat és el vi amb la nota més alta. Es tracta del 100% trepat La Font Voltada del Celler Abadia de Poblet.

La Font Voltada 2014 del Celler Abadia de Poblet

» La Font Voltada 2014 del Celler Abadia de Poblet

Aquest any la Guía Peñín de los Vinos de España 2018 ofereix informació de més d’11.500 vins catats i de més de 2.000 cellers. Entre aquests es troben unes 63 referències de la Denominació d’Origen Conca de Barberà.

La majoria de vins de la DO Conca de Barberà han rebut una puntuació alta a una de les guies més importants de vins de l’Estat espanyol, un referent pels amants de vi que valora cada cop més el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà.

En aquesta Guia del 2018 hi ha 20 vins amb 90 punts o més, una puntuació que a la Guia qualifiquen de vins excel·lents, entre els quals hi ha 5 vins elaborats amb trepat, un nou rècord.

PUNTUACIONS DELS VINS DE LA DO CONCA DE MÉS DE 90 PUNTS:

–      93: La Font Voltada 2014 del Celler Abadia de Poblet

–      93: Abadia de Poblet Blanc 2015 del Celler Abadia de Poblet

–      93: Grans Muralles 2010 de Bodegas Torres

–      92: Milmanda 2013 de Bodegas Torres

–      92: Cara Nord Negre 2015 de Celler Cara Nord

–      91: Sons de Prades 2014 de Bodegas Torres

–      91: Cara Nord Garrut 2015 de Celler Cara Nord

–      91: Carles Andreu Parellada 2016 de Celler Carles Andreu

–      91: Carles Andreu Trepat 2015 de Celler Carles Andreu

–      91: Josep Foraster Trepat 2015 de Celler Mas Foraster

–      91: Manuela Ventosa 2011 del Celler Rendé Masdéu

–      91: Una mica de Gatzara 2015 de Gatzara Vins

–      90: Abadia de Poblet Negre 2015 del Celler Abadia de Poblet

–      90: Sanstravé Partida dels Jueus 2014 del Celler Sanstravé

–      90: Vega Aixalà Caliu 2013 de Celler Vega Aixalà

–      90: Vega Aixalà La Bauma 2015 de Celler Vega Aixalà

–      90: Vega Aixalà La Font dels Aubacs 2014 de Celler Vega Aixalà

–      90: 12@ 2016 del Celler Carles Andreu

–      90: Negra Nit 2012 de Celler Vidbertus

–      90: Trepat del Jordiet 2015 de Celler Rendé Masdéu

Aquest any destaquen els cellers Abadia de Poblet i Bodegas Torres aconseguint col·locar cadascú 3 dels seus vins per sobre dels 90 punts. Però sobretot cal destacar la bona puntuació del trepat 100% La Font Voltada 2014 d’Abadia que empata amb el Grans Muralles de Torres, un clàssic de les primeres posicions d’aquesta Guia. Aquesta nota esdevé la millor puntuació per un trepat en la història d’aquesta Guia. A més, el Celler Abadia de Poblet col·loca el seu blanc amb 93 punts, un triple empat al més alt nivell.

El Celler Cara Nord torna a realitzar un molt bon paper amb els 92 punts del seu Cara Nord Negre 2015 empatat amb el Milmanda de Bodegas Torres, un altre clàssic que no falla mai. A més, el Celler Cara Nord rep una altra bona puntuació amb el Garrut 2015, 91 punts.

En aquesta franja del 91 punts també destaquen 2 trepats més: el Carles Andreu Trepat 2015 i el Josep Foraster Trepat 2015. El celler Carles Andreu també té puntuat amb 91 punts el seu Parellada 2016 i el celler de l’Espluga de Francolí, Rendé Masdéu, també rep aquesta bona puntuació amb el Manuela Ventosa 2011. I, finalment, trobem un vi també elaborat amb un cupatge de trepat i ull de llebre, Una mica de Gatzara 2015 de Gatzara Vins.

Entrant en la zona dels 90 punts destaca el celler Vega Aixalà amb tres vins puntuats al màxim nivell: el Vega Aixalà Caliu 2013, La Bauma 2015 i La Font dels Aubacs 2014. Una bona feina del celler de Vilanova de Prades. El celler Abadia de Poblet apareix als 90 punts amb un altre vi negre, l’Abadia de Poblet Negre 2015, també rep aquesta puntuació el Sanstravé Partida dels Jueus 2014 del celler Sanstravé, el Negra Nit 2012 del Celler Vidbertus i finalment, trobem 2 trepats més amb 90 punts: el 12@ 2016 de Celler Carles Andreu i el Trepat del Jordiet del Celler Rendé Masdéu.

Des del Consell Regulador es valora molt positivament els resultats obtinguts a la Guia, ja que es manté el nombre referències de vins qualificats d’excel·lents respecte l’edició anterior, i en general, hi ha un gran nombre de vins que s’aproximen als 90 punts, qualificats com a “Molt bons”. Mariona Rendé, presidenta de la Denominació, valora els resultats positivament i recalca la bona feina dels cellers de casa: “cada cop més es demostra la bona feina dels viticultors de la Conca. És una bona recompensa que la crítica especializada reconegui aquest esforç per aproximar-se a l’excel·lència i transmetre el nostre caràcter únic“.

Què és la Guia Peñín?

La Guia Peñin 2018 és un complet manual i una guia enològica de gran utilitat. Se l’anomenada la bíblia dels vins i la realitza un equip d’experts professionals del món de l’enologia. Durant diversos mesos es realitzen meticulosos tasts de vins procedents de totes les regions vinícoles oferint una gran visió del panorama enològic de l’Estat espanyol.

La presentació dels vins al tast és voluntària i gratuïta, i hi participen els cellers interessats que els seus vins apareguin en aquesta prestigiosa Guia, veritable “Vademecum” dels professionals del sector de la restauració, l’hostaleria i sobretot del consumidor final.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *