Comença la verema 2017 a la DO Conca de Barberà

La DO Conca de Barberà preveu una bona producció en quilos i qualitat.

Alguns cellers de la DO Conca de Barberà ja han començat la verema 2017 aquesta setmana.  Aquest any una mica abans del que és habitual, ja que la maduració del raïm s’ha avançat uns 7 dies a causa de les altes temperatures del juny i juliol. Es preveu una bona producció amb una quantitat semblant a l’any passat però potser més sana, fet que donarà uns vins de més qualitat.

Altres agricultors i cellers van iniciar la verema ja fa més dies, però la destinació del raïm era per base cava i vendre-ho fora. Això no treu la rellevància que hagi estat una verema tant avançada, ja que veremar a principis d’agost a la Conca de Barberà és del tot inusual. Les cooperatives començaran entre el 28 d’agost i l’1 de setembre.

Pel que fa a la quantitat serà similar a l’any passat. A l’abril va haver-hi gelades que van afectar sobretot la zona de Barberà. L’estat sanitari és bo ja que no s’han tingut problemes de podridura, per la falta de pluges.

Com és normal la verema s’ha iniciat amb les varietats primerenques: com el chardonnay.  Seguirà amb l’ull de llebre, garnatxa blanca i més tard amb el macabeu.

Un estiu sec, amb altes temperatures i amb poques pluges ha condicionat la producció i es preveuen una quantitat de quilos semblant al 2016, ja que aquest any les condicions climatològiques han fet que el gra de raïm no creixi tant i no pesa.

Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i amb un bon procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent serà de qualitat.

Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2017. Es preveu que s’allargui fins a mitjans d’octubre. Si el temps segueix així permetrà l’elaboració de grans vins blancs, rosats, negres DO Conca de Barberà.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *