Per Sant Jordi, vi de la DO Conca de Barberà

Torna la gran festa del vi DO Conca de Barberà a la plaça de Santa Maria de Montblanc

Durant la Setmana Medieval de Montblanc arriba el Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà. Una quinzena de cellers seran presents en diferents parades per poder tastar els seus productes i poder assessorar als visitants sobre les varietats i l’elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà.

Poder tastar els vins de la Conca, tastar el trepat – la varietat autòcotona de la Conca de Barberà – , poder-ho acompanyar amb plats típics de la gastronomia del territori, veure com es vivia a l’Edat Mitjana i ser testimoni dels fets més importants d’aquella època és possible a Montblanc durant aquests dies. I poder-ho fer amb vins blancs, rosats i negres de la Denominació Conca de Barberà és un luxe.

El Mercat estarà ubicat al magnífic entorn de la Plaça de Santa Maria, tocant a la plaça Major i en ple centre històric de la Vila Ducal. Oportunitat immillorable per poder exposar, tastar i vendre aquests productes de la nostra comarca. Durant aquests dos caps de setmana es podrà gaudir del Mercat de vins i caves fins les 9 del vespre els dissabtes i el preu de cada tast anirà entre un i dos euros.

És una oportunitat immillorable per tastar les darrers novetats i els clàssics dels cellers de la comarca. A la majestuosa plaça de Santa Maria i sota la mirada d’apòstols i gàrgoles, copa en mà podreu degustar els millors vins de la comarca.

Els cellers que enguany podreu trobar al mercat són: Agrícola de Barberà, Celler Pla de la Masó, Carles Andreu, Cellers Domenys, Gatzaravins, Gerida Viticultors, Mas de la Sabatera, Mas Foraster, Rendé Masdéu, Simó de Palau, Rosa Mª Torres, Succés Vinícola, Vega Aixalà, Vins de Pedra i Viticultors Mas del Nen.

5 dies de mercat:

Dissabte 22 d’abril: d’11 a 21h

Diumenge 23: d’11 a 16h

Dissabte 29 i diumenge 30 d’abril: d’11 a 21h

Dilluns 1 de maig: d’11 a 16h

Funcionament

Aquest any hi haurà una parada de venta de copes (amb porta-copa) a un preu de 3€, i després cada celler oferirà els seus tastos entre 1€,2€ i 3€ depenent del vi i del celler. Com en les últimes edicions també s’instal·laran dues parades de menjar per poder maridar.

Participa a INSTAGRAM (@doconcadebarbera) I TWITTER (@doconcabarbera) #MercatDOConca

Des del Consell Regulador es pretén saber l’opinió dels visitants i s’ha decidit engegar aquesta campanya a twitter i a instagram perquè un cop fet el tast, tothom pugui etiquetar o fer fotografies del Mercat de Vins o el vi tastat. Només caldrà fer servir el hashtag #MercatDOConca.

Montblanc, el vi i l’Edat Mitjana

L’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha esta molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els antecedents més remots es troben en temps dels romans i possiblement fins i tot abans. Però va ser amb l’edat mitjana quan sobretot va agafar molta rellevància. Per aquest motiu la Setmana Medieval de Montblanc és un marc incomparable per donar-la conèixer tant els cellers de la D.O. Conca de Barberà com els vins i caves. I també és un gran aparador per la gran afluència de públic que s’hi espera tenint en compte les xifres de les anteriors edicions.

La mostra de vins se celebrarà els caps de setmana del 22 i 23, i  el 29, 30 i 1 de maig coincidint amb aquesta festa medieval on es pot gaudir del Mercat Medieval i moltes altres activitats i actes centrats en la vida a la Catalunya medieval i en la figura de Sant Jordi, el patró de Catalunya (PROGRAMA D’ACTES: http://www.setmanamedieval.org/programa.php

LLISTAT DE CELLERS:

1Celler Carles Andreu
2Cellers Domenys
3Agrícola de Barberà
4Gatzaravins
5Gerida Viticultors
6Vins de Pedra
7Celler Mas Foraster
8Celler Pla de la Masó
9Rendé Masdéu
10Rosa Mª Torres
11Succés Vinícola
12Vega Aixalà
13Viticultors Mas del Nen
14Simó de Palau
15Mas de la Sabatera
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.