ACTUALITAT

Actualitat

» Actualitat DO  / 9 de Octubre de 2018

Els DO Conca de Barberà guardonats dels Premis Vinari 2018

El vi de la DO Conca de Barberà més ben puntuat és el Samsó 2014 del celler Vega Aixalà amb el Vinari de Plata 2018 Negre Criança i el Vinari d'Or com a millor vi de la Denominació d'Origen Conc

Premiats Vinari 2018 (Foto Jordi Play)
» Premiats Vinari 2018 (Foto Jordi Play)

L'Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir divendres a la nit la sisena edició dels Premis Vinari. Els guardons, que pretenen donar a conèixer els millors vins de Catalunya van mostrar la bona salut del sector del vi i cava català.

El vi negre criança Samsó 2014 del celler Vega Aixalà ha estat el vi millor puntuat de la Conca de Barberà. Destaca per rebre el Vinari de Plata 2018 a la categoria general de Negre Criança. També va rebre un guardó de bronze el Comanglora Rosat 2016 de Cellers Domenys a la categoria general de Rosats.

Els vins competien en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres Vinari de Plata i cinc Vinari de Bronze. Durant l’acte de lliurament dels Premis s'han donat a conèixer tots ells, i entre altres premis els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze Denominacions d'Origen de Catalunya.

Pel que fa a aquesta classificació dels millors vins per Denominació el Samsó 2014 de Vega Aixalà es va emportar el Vinari d'Or i el Mas de la Pansa Trepat dolç del celler Round Village el Vinari de Plata. I en tercera posició La Font Voltada 2015, del celler Abadia de Poblet s'emportava el Vinari de Bronze de la DO Conca de Barberà.

El cava elaborat a la Conca de Barberà també es premia

En la categoria de Millor Escumós cal destacar el Vinari de Plata al millor Escumós Rosat pel Carles Andreu Rosat Trepat fermentat en barrica del celler Carles Andreu.

Amb tots aquests reconeixements queda evident la importància del trepat a la Denominació, amb tres vins i un cava elaborats amb aquesta varietat autòctona de la Conca de Barberà del total de premiats.

La gala ha estat l'acte final de la sisena edició dels Premis Vinari, que van arrencar a la primavera amb una convocatòria a tots els cellers catalans i que enguany ha aconseguit la participació de 902 referències de 250 cellers, emparats en alguna de les dotze denominacions d'origen de Catalunya.

GUARDONS CLASSIFICACIÓ GENERAL

Vinari de Plata 2018 Negre Criança Samsó 2014, Vega Aixalà

Vinari de Bronze 2018 Vins Dolços, Rancis i de Postres Mas de la Pansa Trepat Dolç 2017, Round Village

 

CLASSIFIACIÓ DO CONCA DE BARBERÀ

Vinari d’Or 2018 al Millor Vi de la DO Conca de Barberà

Samsó 2014, Vega Aixalà

Vinari de Plata 2018 DO Conca de Barberà

Mas de la Pansa Trepat Dolç 2017, Round Village

Vinari de Bronze 2018 DO Conca de Barberà

La Font Voltada 2015, Abadia de Poblet

 

CLASSIFIACIÓ DO CAVA

Vinari de Plata 2018 Escumosos Rosats

Rosat Trepat fermentat en barrica NV, Celler Carles Andreu (DO Cava)

 

LLISTA COMPLET: https://elmon.cat/vadevi/premis-vinari/llistat-vins-guardonats-als-premi...

 

Més fotografies de la notícia:

Els DO Conca de Barberà guardonats dels Premis Vinari 2018
Redactor: DO Conca de Barberà