ACTUALITAT

Actualitat

» Actualitat Cellers  / 10 de Maig de 2017

La família Canela rep un reconeixement promogut per Bodegas Torres

Cellers Torres distingeix als proveïdors que més han reduït les emissions de CO2

Foto cedida www.lavanguardia.cat
» Foto cedida www.lavanguardia.cat

Els I Premis Torres & Earth recauen en el fabricant de vidre Vidrala, l’operador logístic JF Hillebrand i els viticultors Canela

El canvi climàtic afecta pràcticament tot els sectors de la nostra societat, i la producció de vins no és una excepció. Una de les empreses d'aquest sector que està apostant de forma més decidida per les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic és Bodegues Torres, que a través del seu programa Torres and Earth ha invertit 12 milions d'euros en actuacions com l'ús d'energies renovables, el transport ecoeficient, la reducció de matèries primeres i el reciclatge de residus. Com a part d'aquest programa ambiental, Bodegues Torres ha posat aquest any en marxa la primera edició dels premis als proveïdors que més estan contribuint a mitigar el canvi climàtic reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

En aquesta primera edició, Bodegues Torres ha distingit a tres dels seus proveïdors en les àrees d'envasat, serveis logístics i vinyes. Miguel A. Torres, president del celler familiar i impulsor del programa ambiental Torres Earth, ha lliurat aquests guardons en un acte celebrat a Barcelona el 23 de febrer, als representants de Vidrala, fabricant d'ampolles de vidre, l'operador logístic JF Hillebrand ia la família de viticultors Canela. Miguel A. Torres ha reconegut el compromís real que aquestes empreses han demostrat amb el medi ambient gràcies, sobretot, a iniciatives i mesures que promouen l'eficiència energètica en els seus processos i amb les que han reduït significativament les seves emissions. Tenint en compte que les emissions que generen els proveïdors suposen més del 80% de la petjada de carboni de Torres, aquesta reducció incideix positivament en el balanç final d'emissions de CO2 del celler ja que abasta tot el cicle d'una ampolla de vi, des de la vinya fins al transport final.

La família de viticultors Canela, de la Conca de Barberà, ha recollit el premi Torres & Earth al ‘Millor proveïdor de raïm’ per reduir un 9% les seves emissions de CO2 per hectàrea gràcies a mesures d’eficiència energètica com la utilització d’un tractor més eficient, ajustos de les dosis de fertilització, reducció del nombre de tractaments fitosanitaris i de passades de tractor, ús de fertilitzant d’alliberació lenta i optimització dels viatges de transport de raïm. 

Redactor: La Vanguadia i Nota de premsa de Torres