CELLERS

Cellers

Cara Nord Celler

Cara Nord Celler

Cara Nord Celler
Plaça St. Sebastià, 13
25457 El Vilosell
Conca de Barberà
Tel. 693 773 940
xavier@tomascusine.com
http://caranordceller.com/

Producte: Vins
Marques: Cara Nord

Visites al celler:

Aquest celler no es pot visitar.

Descripció:

CARA NORD neix de la mà de dues persones que, durant mes de 20 anys, han mantingut una relació continuada d’amistat i passió pel vi: en Tomàs Cusiné i en Xavier Cepero. Tots dos, amb llarga vivència en el sector vinícola. Al març del 2012 varen decidir que encetarien un projecte vitícola junts.
 
Com a bodeguers amb experiència, ja feia temps que coneixien les bondats dels raïms de les Muntanyes de Prades a l’hora de fer bons vins; l’excel·lència de la DO Priorat, la consistència de la DO Montsant, i els resultats extraordinaris de la DO Costers del Segre dintre de les mateixa serra on ja elaboren vi des de fa molts anys. Tres Denominacions d’Origen en una sola muntanya amb resultats remarcables. En realitat, però, hi ha una quarta DO en les Muntanyes de Prades.
 
Ja feia temps que estaven atrets per la majestuositat de la Cara Nord de les Serra de Prades i el seu magnífic clima, terroir i història d’elaboració de vins de qualitat. Un entorn classificat de gran interès geològic i protegit pel Parc Natural del Bosc de Poblet.
 
Una zona amb Denominació d’Origen Conca de Barberà, amb llarga tradició vinícola i encara amb un gran recorregut en el món dels petits cellers i les micro-elaboracions.
 
En el 2012 varen sentir la crida de la “Viticultura de Muntanya” i es varen llençar a la creació del projecte CARA NORD amb una intenció clara:
 
Vinificar vinyes plantades en altitud procedents de la Cara Nord de les Muntanyes de Prades.
Al març del 2012 varen començar a treballar vinyes i amb un petit celler dintre de l’històric Monestir de Poblet per a fer la vinificació, i varen començar la gran aventura.
 
La Viticultura de fins a 800 m d’altitud, que es practica a CARA NORD, es desenvolupa en un ambient geogràfic molt particular i difícil, ple de reptes constants. Sempre amb el convenciment de què les vinyes cultivades en alçada en terres pedregoses, en ambients no contaminats, i amb una diversitat biològica intacta, donen lloc a vins originals, de qualitat organolèptica singular.