CELLERS

Cellers

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Celler modernista de Pira)

Foto del celler
Interior del celler

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Celler modernista de Pira)
Av. Arnau de Ponç, 16
43423 Pira
Conca de Barberà
Tel. 977887007
Fax 977887007
copira@doconcadebarbera.com

Producte: Vins i caves
Marques: Cap

Visites al celler:

Aquest celler no es pot visitar.

Descripció:

El Sindicat Agrícola de Pira, celler d’estructura basilical, es va constituir l’any 1917; la seva secció vinícola encarregà la construcció del celler a l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell i Brunet. L’edifici, de dues plantes, és un bell exemple de l’arquitectura agrària modernista-noucentista. Fou inaugurat l’any 1919.

 
La façana està constituïda per dues portes d’entrada en forma d’arcs de mig punt, que situen els eixos de cada un dels passos entre les tines.
 
La planta es compon d’una nau central amb una coberta individual de doble vessant, amb encavallades de fusta suportades per pilastres de maó. Les naus laterals són de menor alçada i hi ha un gran finestral que permet la ventilació interior per les fermentacions del most i la il·luminació de l’espai central.
 
Les tines s’organitzen en quatre fileres, dues de centrals i dues que ocupen completament les naus laterals, damunt d’unes voltes tradicionals, separades del sòl per aprofitar-ne l’espai inferior. Sota els passos es situen els cups subterranis.