CELLERS

Cellers

Viticultors de Solivella (COVISO)

Foto del celler

Viticultors de Solivella (COVISO)
C. Creu, 28
43412 Solivella
Conca de Barberà
Tel. 977.892.139
coviso@telefonica.net
http://www.solivella.net/cooperativa/cooperativa.htm

Producte: Vins i caves
Marques: Puig de Solivella

Visites al celler:

Horaris de visita: AGROBOTIGA: Laborables, 8h -15h / Dissabte, 9h -13h
Visita concertada:
Visita gratuïta: Si

Descripció:

Aquesta cooperativa neix fruit de la fusi√≥ de dues entitats que es van formar a Solivella a principis del segle XX: per una banda, “La Societat” l’any 1901, que pass√† a anomenar-se “Societat de Treballadors Agr√≠coles de Solivella” l’any 1906 i, per l’altra, “El Sindicat Agr√≠cola” l’any 1916, que tamb√© canvi√† de nom i pass√† a anomenar-se “Sindicat de Vinyaters“ l’any 1919. La fusi√≥ es fa el dia 1 de juny de l’any 1937 sota el nom de “Sindicat Agr√≠cola de Solivella“ i tres anys despr√®s, el 1940, es posa el nom actual. Aquesta entitat √©s, doncs, una empresa centen√†ria.

 
Avui en dia consta de 4 naus, dues destinades a la fermentaci√≥ a temperatura controlada dels mostos i a l’emmagatzematge del vi, una a emmagatzematge de vi, i una quarta en la que es rep el ra√Įm i s’efectua el premsat. Tamb√© hi ha unes tines exteriors d’acer inoxidable per a l’elaboraci√≥ dels vins rosats i negres principalment.
 
La Cooperativa de Solivella és membre de la societat CASTELL D'OR, SL (www.castelldor.com) , una empresa creada per diverses cooperatives de la zona, les quals han agrupat esforços per tal d'obtenir productes de molt alta qualitat, com els vins, caves i l'oli d'oliva verge que es produeix en els seus centres.