CELLERS

Cellers

Familia Torres

Foto del celler

Familia Torres
Castell de Milmanda
43430 Vimbodí
Conca de Barberà
Tel. 609 52 61 30
Fax 93 817 74 44
visitamilmanda@torres.es
www.torres.es

Producte: Vins
Marques: Grans Muralles, Milmanda

Visites al celler:

Horaris de visita: Castell de Milmanda El Castell de Milmanda, situat a la Conca de Barberà, ofereix una experiència única en un entorn rodejat de vinyes llegendàries i d’un paisatge excepcional. Et convidem a descobrir la seva historia, a través d’una visita acompanyada d’un tast de dos vins. Inclou: • Visita a la vinya • Visita al Castell de Milmanda • Tast de dos vins: Sons de Prades i Milmanda • Guia expert o sommelier durant tot el recorregut Horari: De dilluns a diumenge. Es requereix reserva prèvia amb 48 hores d’antelació. Contacte: visitamilmanda@torres.es +34 609 526 130
Visita concertada: Si
Visita gratuïta: No

Descripció:

 

El castell de Milmanda es troba situat a la vall de Poblet, comarca de la Conca de Barberà, conca geogràfica del riu Francolí. El nom de la comarca prové del poble de Barberà de la Conca.
 
Aquesta zona es coneix històricament com la Catalunya Nova, terra reconquerida als àrabs pels comtes de Barcelona. La Catalunya Vella era la Marca Hispànica, on els àrabs mai van arribar.
 
El castell pertanyia a una xarxa de castells establerts per donar seguretat als cristians que colonitzaven les terres reconquerides. Tot això acaba quan Ramon Berenguer IV, “el Sant” conquereix Tortosa (capital del regne musulmà). Així, la Catalunya Nova passa a ser zona segura.
Tenim constància que, ja en l’època dels romans, en aquest castell hi havia un assentament, anomenat Escupianda. Posteriorment, apareix el nom de Milmanda en documents de l’any 1148.