CELLERS

Cellers

Vinícola de Sarral Secció de Crèdit (COVISAL)

Foto del celler

Vinícola de Sarral Secció de Crèdit (COVISAL)
Av de la Conca, 33
43424 Sarral
Conca de Barberà
Tel. (+34) 977 89 00 31
Fax (+34) 977 89 01 36
cavaportell@covisal.es
www.cava-portell.com

Producte: Vins i caves
Marques: Portell, Pretignano, Sublim

Visites al celler:

Horaris de visita: De dilluns a dissabte la venda al públic serà els matins de 9h a 13h ia les tardes de 16h a 20h. Diumenges i festius els matins de 10h a 14h.
Visita concertada: Si
Visita gratuïta: Si

Descripció:

 

El Cooperativisme a Sarral va néixer el 1907 i ho feia amb el nom de Sindicat Agrícola. Posteriorment en el any 1914 es constituïa una altra entitat que s’anomenaria Sindicat de Vinicultors. Més endavant, en el 1959, es fusionarien i prengueren el nom de Cooperativa Vinícola, el que avui en dia s’anomena Vinícola de Sarral.
El celler, obra de Pere Domènech i Roura, és un clar exponent de les edificacions modernistes.
Els homes de Sarral posaren els fonaments de la que avui és una de les cooperatives vinícoles més importants de la Conca de Barberà i de Catalunya.
Després del ressorgiment de la vinya, passada la plaga de la fil·loxera, es plantaren noves varietats. Aparegué la parellada, el macabeu, l’ull de llebre i l’autòcton trepat, autèntica joia que només es troba a la Conca de Barberà.
Avui les necessitats actuals de millora continuada del procés elaborador del vi han fet que les antigues instal·lacions, tot i conservar l’arquitectura original, hostatgin la més sofisticada tecnologia enològica.
El 1980, la Cooperativa de Sarral inicia la comercialització de cava i de vins que fins al moment havia estat limitada als socis.
El 1984 s’inicia la primera de les modernitzacions tecnològiques. De llavors ençà, cada any s’inverteix en un procés de millora de la qualitat i investigació constant.
Actualment els vins i caves de la Vinícola de Sarral competeixen en els mercats internacionals. Les exportacions creixen anualment i ja es compta amb clients a països europeus, asiàtics, africans i americans.
És per això que neix cada dia en el cor dels pagesos de Sarral una nova il·lusió: la de millorar contínuament la seva feina per assolir la més alta qualitat en el raïm produït.