CELLERS

Cellers

Celler Rendé Masdéu

Foto del celler
Foto del celler Foto del celler Elaboració amb àmfores

Celler Rendé Masdéu
Avinguda Catalunya, 44
43440 L'Espluga de Francolí
Conca de Barberà
Tel. 977 871 361 - 609 245 772
celler@rendemasdeu.cat
www.rendemasdeu.cat

Producte: Vins , Altres
Marques: Arnau, Manuela Ventosa, Rendé Masdéu

Visites al celler:

Horaris de visita: De dimarts a dissabte, 10h-14h i 16h-19h i Diumenge, 10h -14h. Per a grups de més de 10 persones concertar visita.
Visita concertada: No
Visita gratuïta: Si

Descripció:

La vocació vinícola de la família Rendé té les arrels en una tradició antiga i ben consolidada. Pot acreditar documentalment, almenys des de 1604, la dedicació continuada a la viticultura i l’elaboració de vins. Originària de la vila del Catllar, la nostra branca va traslladar-se a l’Espluga de Francolí a mitjan segle XIX i va estendre el seu patrimoni, amb els llaços familiars, a Cabra del Camp i Figuerola.

 
L’avi Josep M. Rendé i Ventosa va ser capdavanter de la regeneració de l’agricultura catalana. Des del seu càrrec de cap de Servei d’Acció Social Agrària de la Mancomunitat de Catalunya i de professor de l’Escola Superior d’Agricultura, va estimular la creació dels cellers cooperatius, amb la col·laboració dels arquitectes Cèsar Martinell i Domènech i Muntaner, alguns avui obres arquitectòniques de gran valor monumental.
 
Avui segurament que som molt lluny de la vella consideració del vi com a simple ingredient de l’alimentació rutinària o com a verí de la vida tràgica. N’hem anat refinant el consum fins a adquirir la necessitat d’apreciar-lo pels seus valors de complexitat, harmonia i diferència. Ja no n’hi ha prou que un vi sigui bo; s’ha de fer apreciar, a més a més, com a diferent.
 
Fidels a la divisa familiar que “el bon vi només surt del bon cep”, tenen cura directa dels seus conreus, de la transformació i criança dels mostos que en treuen. El control artesanal d’una producció limitada els permet l’obtenció de vins diferenciats i sempre d’una alta qualitat garantida. RENDÉ MASDEU interpreta la cultura del vi com una activitat artística que ha de caracteritzar la seva personalitat sobre els pilars de la tradició i la investigació constant per millorar i consolidar un dels plaers del bon gust.
 
Els germans Josep M. i Joan Rendé Masdeu, i la seva família, han modernitzat el patrimoni familiar i les seves vinyes. S’han especialitzat en la producció de vins d’exigència elevada, majoritàriament vins negres, elaborats amb raïms de les varietats: cabernet sauvignon, merlot i syrah. Amb els quals s’incorporen en la primera línia de la revifalla del vell prestigi dels vins de la Conca de Barberà.