CELLERS

Cellers

Abadia de Poblet

Foto del celler

Abadia de Poblet
Passeig de l'Abat Conill, 6
43448 Poblet
Conca de Barberà
Tel. +34 977 870 358
Fax 977 87 01 91

Producte: Vins
Marques: Abadia de Poblet

Visites al celler:

Horaris de visita: De dilluns a diumenge: d’11h a14h i de 16h a 18.30h (de novembre a abril, tancat els diumenges a la tarda)
Visita concertada: Si
Visita gratuïta: Si

Descripció:

El celler Abadia de Poblet neix del desig del monestir de recuperar la tradició vitivinícola en el seu cenobi; es tracta d’una una tradició mil·lenària, tan pròpia de l’orde del Cister, que es va iniciar a la Borgonya i ha estat lligada sempre a una sola varietat de raïm: el pinot noir; una varietat delicada i difícil, que origina vins suaus i molt elegants, únics en la seva finor i allunyats, pel seu estil, de qualsevol altre vi negre conegut. És una varietat insòlita al nostre país, per altra banda.

Tot començà als anys 80, quan Codorníu acordà amb la comunitat monacal de Poblet l’explotació futura del seu vinyar i engegà amb això una profunda remodelació de l’espai intramurs. El procés culminà amb la plantació del pinot noir, varietat protagonista en l’estel·lar trajectòria vitícola cirtercenca. L’any 2000, amb la vinya ja adulta, es construeix, al costat del monestir, el celler que a partir de llavors elaborarà els vins de la finca de Poblet. Aquest celler manté intactes diferents elements de la construcció inicial del segle XIX (voltes catalanes i arcs d’obra vista) a més a més del portal i les finestres gòtics de la façana, procedents d’una antiga edificació abacial del segle XV.

Poblet reuneix una sèrie de condicions geològiques i climàtiques que el converteixen en un terroir extraordinari per a la viticultura. Als seus sòls profunds i pedregosos, s’hi suma un clima anormalment fresc en el context regional, motivat per l’alçada –més de 500 m- i l’orientació nord dels seus faldars, a més a més de la influència estival de la brisa marina. Aquestes circumstàncies, especialment favorables per al pinot noir, garanteixen una maduració lenta i en òptimes condicions del raïm.