CELLERS

Cellers

Abadia de Poblet

Foto del celler

Abadia de Poblet
Passeig de l'Abat Conill, 6
43448 Poblet
Conca de Barberà
Tel. +34 977 870 358
Fax 977 87 01 91

Producte: Vins
Marques: Abadia de Poblet

Visites al celler:

Horaris de visita: De dilluns a diumenge: d’11h a14h i de 16h a 18.30h (de novembre a abril, tancat els diumenges a la tarda)
Visita concertada: Si
Visita gratuïta: Si

Descripció:

El celler Abadia de Poblet neix del desig del monestir de recuperar la tradici√≥ vitivin√≠cola en el seu cenobi; es tracta d’una una tradici√≥ mil·len√†ria, tan pr√≤pia de l’orde del Cister, que es va iniciar a la Borgonya i ha estat lligada sempre a una sola varietat de ra√Įm: el pinot noir; una varietat delicada i dif√≠cil, que origina vins suaus i molt elegants, √ļnics en la seva finor i allunyats, pel seu estil, de qualsevol altre vi negre conegut. √Čs una varietat ins√≤lita al nostre pa√≠s, per altra banda.

Tot comen√ß√† als anys 80, quan Codorn√≠u acord√† amb la comunitat monacal de Poblet l’explotaci√≥ futura del seu vinyar i engeg√† amb aix√≤ una profunda remodelaci√≥ de l’espai intramurs. El proc√©s culmin√† amb la plantaci√≥ del pinot noir, varietat protagonista en l’estel·lar traject√≤ria vit√≠cola cirtercenca. L’any 2000, amb la vinya ja adulta, es construeix, al costat del monestir, el celler que a partir de llavors elaborar√† els vins de la finca de Poblet. Aquest celler mant√© intactes diferents elements de la construcci√≥ inicial del segle XIX (voltes catalanes i arcs d’obra vista) a m√©s a m√©s del portal i les finestres g√≤tics de la fa√ßana, procedents d’una antiga edificaci√≥ abacial del segle XV.

Poblet reuneix una s√®rie de condicions geol√≤giques i clim√†tiques que el converteixen en un terroir extraordinari per a la viticultura. Als seus s√≤ls profunds i pedregosos, s’hi suma un clima anormalment fresc en el context regional, motivat per l’al√ßada –m√©s de 500 m- i l’orientaci√≥ nord dels seus faldars, a m√©s a m√©s de la influ√®ncia estival de la brisa marina. Aquestes circumst√†ncies, especialment favorables per al pinot noir, garanteixen una maduraci√≥ lenta i en √≤ptimes condicions del ra√Įm.